dinsdag 23 augustus 2016

MOOCs en andere zaken

Vanaf 1 september zit ik weer op een vertrouwde stek hetzij wel in een andere stad. Ik mag weer werken voor de EADTU en ben daar erg blij mee. Leuke vertrouwde collega's en interessant en uitdagend werk in een prachtige omgeving (aan de St. Pieterberg in Maastricht). De analyses die ik vorig jaar uitgevoerd heb op de resultaten van een survey onder Hoger Onderwijs instellingen binnen Europa, over onder andere de inzet en impact van MOOCs, worden nu omgezet in diverse rapportages en in een overkoepelend rapport bestemd voor beleidsmakers en andere geinteresseerden. Binnenkort op de website van EADTU (HOME project) terug te vinden. ik ben werkzaam binnen diverse projecten binnen EADTU: het eerder genoemde HOME project dat nu zijn eindfase nadert en waarvan de opbrengsten nu duidelijk moeten worden, daarnaast SCORE2020 (Support Centres for Open education and MOOCS in different Regions of Europe en wat er zich verder nog gaat voordoen.

Naast dit werk ben ik wel nog op zoek naar nieuwe (onderwijs)projecten daar deze job waarschijnlijk op 1 januari 2017 stopt. Het liefste ga ik aan de slag met (jonge) mensen in een coachingstraject. Dat kan op het gebied van onderwijs maar ook op andere gebieden aangezien ik natuurlijk toch al wat levenservaring meebreng. Hulp bij scholing, sollicitaties, keuzes maken e.d. hoort daar dan bij.

Afgelopen jaar heb ik ook veel ervaring op mogen doen met curriculumontwikkeling en -vernieuwing, communties of practice, flexibele deeltijdopleidingen, maatwerk, learning outcomes, leerwegonafhankelijk toetsen en nog vele andere onderwijskundige zaken. Dus heeft u (tijdelijk) hulp nodig op dat gebied neem gerust contact met me op. Hulp is nabij! 

Maar eerst nog vakantie. Als iedereen weer terug is vertrekken wij lekker twee weekjes naar de zon. Ons plekje in de schaduw van de Mont Ventoux ligt alweer op ons te wachten. Hier verheug ik me op en ga ik zeker van genieten. 
Maar daarna weer op volle toeren er tegenaan met inzet van al mijn passie voor het onderwijs en voor mensen in het algemeen.