vrijdag 29 september 2017

Vergunningen rond, nu nog starten...

Na een heerlijke vakantie (ja hoor weer op ons plekje aan de Mont Ventoux) ben ik weer fris begonnen aan een nieuw (werk-school)jaar.

En... het wordt nu toch echt realiteit. De vergunningen zijn rond en we staan in de startblokken om te starten met onze nieuwe organisatie Competente Zorg. De laatste puntjes moeten nog op de i en dan per 1 november gaan we van start. Een uitdagende klus om op korte termijn een organisatie in de zorg neer te zetten die voldoet aan alle eisen van zeer uiteenlopende partijen. Denk daarbij aan gemeentes, ziektekostenverzekeringen, overheid, artsen, en zeker last but not least: de cliƫnt!!

Daarbij loopt mijn eigen bedrijf ook steeds beter, adviezen en ondersteuning in het onderwijs via Competent Gemonitord,

In beide organisaties wordt de Collectieve Leercyclus (Castelijns, Koster & Vermeulen, 2009; Goes-Daniels, 2011) als uitgangspunt genomen wordt enerzijds voor de ontwikkeling van het team maar anderzijds ook als uitgebreide PDCA cyclus voor het kwaliteitsmanagement. Ik heb hier al vaker over geschreven en natuurlijk is dit ook mijn stokpaardje aangezien mijn proefschrift Competent Gemonitord de teamontwikkeling dmv collectief leren als onderwerp heeft. Maar ik blijf het ook een goed instrument vinden om te kijken waar je met je organisatie staat en om te evalueren of je je ambities/doelen bereikt hebt en het hele proces te overzien.

Buiten alle werkbeslommeringen genieten we van drie prachtige kleindochters waar we af en toe op mogen passen. Wat een rijkdom is dat.
Verder mag ik nog genieten van allerlei culturele zaken aangezien ik in Heerlen woon waar elk weekend wel wat te doen is. Men noemt dit met een zeer modern woord Urban en wat dat is laat ik in het midden maar dat er veel te doen is staat buiten kijf. Dit weekend bijvoorbeeld Oktoberfeest. Daar heb ik zelf weinig mee, ik vind dat niet zo in onze cultuur passen. Geef mij maar Carnaval. Maar allez, ieder zijn meug.

Soms blijft er dan weinig tijd over voor mijn grote hobby. Zingen in een koor (het WFKoor). Ik ben hier voorzitter van en vind dat een grote eer. Helaas loopt al enige jaren het ledenaantal terug en hebben we even geen dirigent gehad. Maar nu met een nieuwe dirigent hopen we een frisse start te maken met als ultiem resultaat misschien nieuwe leden. Wie zal het zeggen. Dus als je in Parkstad woont en je zingt graag, kom eens luisteren en doe mee. Je kunt me altijd een berichtje sturen.


Dit was even in vogelvlucht waar ik me mee bezig hou. Ik ben benieuwd of ik jullie inspireer dus laat gerust eens een reactie achter.