vrijdag 11 april 2014

ZZPAlweer een klaagzang over het bestaan als ZZP'er zult u wel denken... maar nee helemaal niet. Het leven als ZZP'er bevalt me prima. Alle vrijheid om mijn tijd zelf in te delen, zo veel verschillende projecten om aan te pakken, geen sleur, geen dag hetzelfde en door mijn samenwerking met andere ZZP'ers binnen Limburg Professionals Netwerkplekken heb ik ook nog leuke collega's.

Geen vuiltje aan de lucht dus, alleen maar voordelen? 
Nou nee het grootste nadeel is toch de onzekerheid. De angst dat je volgende maand geen opdracht meer hebt en de angst dat je rekeningen niet betaald worden, maar ook daar leer je mee te leven.

Wat mij meer stoort is het feit dat men vindt dat je wel erg veel declareert. Let wel degenen die dat vinden hebben veelal een goed betaalde vaste baan. Zij zien het totaalbedrag dat je offreert en schrikken zich een hoedje. Ze zijn er zich niet van bewust hoeveel ze zelf per uur kosten, weten vaak alleen wat ze per uur of per maand krijgen.
zie hiervoor ook: http://www.ionica.nl/over-fatsoenlijke-tarieven/


Hierdoor worden offertes uitgeknepen en kun je jammer genoeg vaak niet de kwaliteit leveren die je zou willen. Maar het zij zo, ik heb geleerd om blij te zijn met de uren die ik mag besteden in en aan het onderwijs want daar ligt mijn passie. Binnenkort komt er hopelijk weer een nieuwe uitdaging op mijn pad. 
Ik mag misschien les gaan geven aan jonge mensen over het vak onderzoeksvaardigheden. Twee vliegen in een klap en een mooie nieuwe uitdaging waar ik me op verheug.

Al met al ben en blijf ik een happy ZZP'er!!!