woensdag 17 juni 2015

Een nieuwe uitdagingDrie jaar als zelfstandige gaat met ups en downs. Makkelijk is het niet maar wel uitdagend. Elke keer weer op zoek naar een nieuwe klus, een project, een onderzoek of een nieuwe opdracht. Elke keer weer spannend of je goed genoeg bevonden wordt om deze opdracht uit te voeren.
Afbeeldingsresultaat voor rutte zzp graaiersJe voelt je soms een kruidenier in je onderhandelingen, je bent altijd te duur en heb je nu echt zoveel uren nodig? Blijkbaar wil men niet altijd voor kwaliteit betalen en moet het vaak "een onsje minder' zijn.
  
Dan hebben we ook nog een minister-president die vindt dat ZZP'ers maar klaplopers en graaiers zijn en voila dan vergaat je de zin om te ondernemen al gauw.

Maar de uitdaging blijft. Het is natuurlijk heerlijk als je eigen baas bent en je de dingen kunt doen waar je voor geleerd hebt en waar je goed in bent. Dus praat je met iedereen die je tegenkomt over je passie: het onderwijs en dan heb je mooie gesprekken want daar heeft iedereen wel een mening over.

Zo kwam ik in contact met een nieuwe universiteit die gestoeld is op de humaan filosofie. "Humaan" is afgeleid van "humus", wat vruchtbaar, ademende aarde betekent. 'Uit' haar ontstaan en ontwikkelen zich fenomenen die, omdat ze de eenheid en saamhorigheid van geboorte af kennen en die in haar leefden, steeds opnieuw (willen) zoeken naar deze eenheid. 

zie http://www.martinbuberuniversity.eu/mbu.php  
Het onderwijs aan deze universiteit  is gestoeld op een filosofie van dialogen die gevoerd worden met de betekenisvolle ander  (Martin Buber).
De Martin Buber University is bezig met een accreditatie-aanvraag en ik ben gevraagd een module Onderwijskunde en Humaniteit te ontwikkelen en samen met de staf naar de aanvraag en de organisatie te kijken en hen daarbij te ondersteunen. Een hele mooie nieuwe uitdaging waar ik veel zin in heb. 

Daarnaast ben ik nog altijd actief in de ontwikkeling van het AD-traject Technologie in de Zorg van Zuyd Hogeschool en heb ik net deel uitgemaakt van een werkgroep die de missie en visie van werkplekleren binnen de Bachelor of Nursing van Zuyd Hogeschool. Ook doe ik samen met een collega-zzp'er onderzoek naar de voortijdig schooluitval (vsv) binnen de regio Limburg in opdracht van LVO. 

Al met al leuke klussen maar er kan altijd nog wat bij, dus .... heb je iets voor me bel of mail me gerust. Op www.cc-onderwijs.nl vind je mijn contactgegevens.