dinsdag 6 oktober 2015

Twee banen en nog meer
Hoera! drukdrukdruk!
Vaak is dit negatief als iemand je zegt dat hij of zij het druk heeft. Nou, ik ben er op dit moment heel blij mee. Na een kwartaal waarin ik als zzp'er totaal niks verdiend heb (ik krijg zelfs belasting terug, dat zegt genoeg), heb ik nu twee banen en in totaal 40 werkuren.
Heerlijk, ik kan weer eens even doen waar ik goed in ben en waarvoor ik al die jaren gestudeerd heb. Ik hoef niet "zielig" met mijn kennis en ervaring te koop te lopen en ik word gewaardeerd om wat ik doe en wat ik weet.

Het gekke is dan nu ook dat ik naast die twee banen al diverse keren benaderd ben voor "klussen". Dit varieert van het doen van een onderzoek tot het coachen van docenten en nog wat andere zaken.
Afbeeldingsresultaat voor open stellenToch vreemd hoe die zaken lopen.
Het heeft er denk ik wel mee te maken dat je doordat je weer werk hebt meer rust hebt en dat dan weer uitstraalt, het is een wisselwerking. Doordat je niet zo verkrampt bezig bent met projecten binnen te halen sta je meer open voor wat er om je heen speelt en krijg je weer makkelijker contact met je omgeving. Het voelt in ieder geval goed.


Wat ik nu zoal doe? Voor Zuyd Hogeschool, Faculteit Gezondheidszorg, opleiding HBO-V zit ik in het ontwikkelteam van de nieuwe opleiding Associate Degree Zorg en Technologie. Het is een hele uitdaging om volgend jaar in september met deze opleiding te kunnen starten. De uitgangspunten van de opleiding moeten nu concreet vertaald worden in modules en onderwijsinhoud en de vormgeving van het onderwijs in Communities of Practice vergt ook nog heel wat denkwerk. Maar wat een leuke klus! Samenhangend hiermee ben ik ook gevraagd om in twee werkgroepen te participeren, de werkgroep Deeltijd waarin ook een nieuwe variant wordt ontwikkeld en de werkgroep Blended Learning die weer samenhangt met de gehele curriculumherziening van de Bachelor of Nurse 2020.
Boeiend om zo mee te mogen doen in de algehele innovatie van een opleiding.

Afbeeldingsresultaat voor nieuw levenDoor de EADTU ben ik voor drie maanden aangesteld als research analist, er wordt een groot onderzoek gedaan naar de inzet, gebruik en impact van MOOC's bij de leden van de EADTU. Ik doe dan samen met anderen binnen de EADTU de analyse van de resultaten. Daarnaast spelen er nog twee kleinere opdrachten die ik binnen de beschikbare tijd hoop af te ronden.
Dus... ik krijg mijn tijd voorlopig wel om en geniet er zeer van.
Na december heb ik dan weer tijd om andere zaken te doen en dat is zeker nodig want begin december hopen we weer trotse opa en oma te worden van onze derde kleindochter. Weer een nieuw leven met hopelijk een heerlijke toekomst.